Modificación da tensión (monofásica - trifásica)

Se precisas modificar a tensión dun contrato (pasar de monofásica a trifásica ou á inversa) tes que pedilo a través da Oficina Virtual.

Lembra que, para facer un cambio de tensión, tes que contactar primeiro cunha persoa electricista para que faga o cambio na túa instalación e emita o boletín eléctrico, un documento que precisarás para pedir a modificación.

Cando rematen de facerche o cambio na instalación e teñas o boletín eléctrico emitido por persoal electricista homologado, podes pedir a modificación a través da Oficina Virtual. Despois de acceder, tes que ir á sección «Contratos», e escoller «Modificar tarifas».

Despois de ler o aviso que aparece, preme «seguinte». No despregábel, selecciona «Modificar a tensión».

Indica que cambio queres facer (de monofásica a trifásica, ou ben á inversa). A continuación, tes que anexar o boletín eléctrico.

No mesmo proceso tes opción de modificar tamén a potencia e a tarifa (discriminación horaria). As opcións aparecen debaixo da de modificar a tensión.

Pedir un cambio de tensión ten un custo regulado de 10,94 euros, e pode tardar entre 5 e 20 días hábiles. Se aproveitas e fas un cambio de tarifa ou potencia ao mesmo tempo, o custo regulado sigue a ser o mesmo e, polo tanto, aforras pagar o custo do trámite dúas ou tres veces. O que non aforras é, en caso de que queiras aumentar a potencia, o custo de cada kW que aumentes.

Se aínda non entraches na túa Oficina Virtual, podes acceder seguindo os pasos que se indican na seguinte ligazón: Acceder á Oficina Virtual por primeira vez.