Vehículo eléctrico: que axudas ou subvencións hai para instalar puntos de recarga?

[També en: català] [También en: castellano] [Euskaraz ere eskuragarri]

Diferentes Administracións Públicas teñen distintos plans de axudas para a instalación de puntos de recarga. Xeralmente, os plans estatais xa incorporan unha liña de axudas, mais algunhas comunidades autónomas e concellos tamén dispoñen das súas propias.
Recomendámosche que preguntes ao teu concesionario ou que consultes as seguintes páxinas:

Hai cooperativas sen ánimo de lucro que impulsan unha mobilidade sostíbel e compartida. De xeito xeral, estas cooperativas traballan para que os desprazamentos das súas persoas socias sexa o máis sostíbel posíbel, para un futuro libre de emisións de CO₂.

Algunhas das tarefas que realizan estas cooperativas son a de facilitar o alugueiro de vehículos eléctricos, impulsar o transporte público, o uso de la bicicleta e camiñar….

Hoxe en día, as cooperativas que podemos atopar no Estado Español son: